Vardanosi - den vakreste fotturen jeg noen gang har gåttParkerer på tippen like under Turtagrø hotell. Se blp P på kartet. Veien går av til venstre rett etter broa ved den lille fossen. Er litt vanskelig å se. Gå på traktorvei - den stiger litt, det er en liten utkjørsle der slik at veien er bredere - her går stien opp til høyre. Den går opp før hyttene, akkurat der veien svinger tydelig til venstre.

Stien er ganske bratt og går rett opp mot tippen. Like før tippen svinger den svakt til venstre. Når du kommer opp på traktorvei/tippen går du til venstre et lite stykke. Stien fortsetter oppover inne i "bukta". Her er den virkelig bratt et stykke, men snart er du oppå kommet og terrenget flater ut.

Endelig - snart ferdig med det bratte partiet!
Til høyre kan du nå gå av stien og opp på en liten høyde der du får en fantastisk utsikt.

Her står Aya på denne lille knausen og ser ned på Sjur som kommer nede på stien.

Går du litt videre er det litt bratt på nedsiden av stien. Her er Tone på vei ned igjen.

Dette bildet er tatt fra stien.

Det flater endelig ut.

Sjur og Tone krysser bekken. Legg merke til den lille varden som står på steinen like før du skal krysse.

Du går utpå kanten og får en liten canyon med en lita elv i bunnen til venstre for deg. Følg elva oppover til det flater ut. Her skal du over bekken/elva. Ingen bro - bare steiner å gå på. Det ligger et blått skilt med Nausanosi rett over bekken - ligger på bakken... Følg stien videre oppover, nå på venstre side av bekken.

På vei oppover.

Sti-delet - her skal du ta til venstre oppover. Se runding med pil på steinen.

Du kommer til et sti-dele som er ganske godt merket. Her er det et nytt skilt som ligger på bakken - til Vardanosi. Ta oppover til venstre - ikke følg bekken videre. Til nå har stien vært merket med både T og O - nå er det bare O-er videre - T-merkingen går rett frem langs bekken.

Her kommer et lite stykke som er litt dårlig merket. Det er fint å gå her og få steiner å male O-er på. Bildet er tatt på veien ned igjen.

Stien er bra merket her helt til du kommer i en slags liten "dal" med en knaus/topp på venstre side og en brattere skråning til høyre. Her skal du oppover. Litt vanskelig å se merkingen akkurat her en 100 meter.

Kvikklunsj-pause før vi starter på det siste bratte partiet.

På vei ned igjen det bratte parrtiet.

Gå litt til høyre. Det blir bratt et lite stykke med mye småstein og litt is dersom det er kaldt. Ligger i skyggen. Så kommer du oppå et flatere parti. Her kommer du til et skilt der det står ett eller annet med ...nos.... Her skal du ikke gå dit skiltet peker, men ta til venstre opp en bratt kneik opp på selve Vardanosi. Du ser ikke varden fra der du står ved skiltet og tar av - men det er ikke langt.


Endelig toppen! Vi brukte litt i overkant av to timer med mange fotopauser.


Utsikt mot Hurrungane og Skagastølstindane.

Utsikt mot Jostedalsbreen og Lodalskåpa.

Er det rart jeg synes dette er den flotteste turen jeg har gått på???

Alle bilder er tatt av Inger Handegård, Sjur Haugen og Tone Reinsnos Knutsen.


Se flere bilder her

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

kenneldesperado

kenneldesperado

53, Luster

Aktiv dame som gjør litt for lite av alt for mye... Har alltid mange baller i lufta, og noen av dem er helt ute av kontroll.

Kategorier

Arkiv

hits